O asociere clasica de ingrediente, preparata sanatos.
INGREDIENTE:
– 375 g mere (cantarite fara cotor, cu coaja)
– o lingurita scortisoara macinata
– o lamaie
– 150 g faina din macinis integral (cantitatea prescrisa poate fi usor crescuta sau scazuta, in functie de cat de deshidratate sunt merele dupa calire, in functie de cata faina incorporeaza, pentru ca aluatul sa fie potrivit)
– o lingurita de bicarbonate de sodiu
PREPARARE:
Se spala bine merele, se curata de cotoare, se umezesc cu suc de lamaie si se cantaresc. Se incepe apoi razuirea lor, cu tot cu coaja.
Se plaseaza intr-o craticioara, si se incalzesc, la foc mic amestecand incontinuu, pana scade sucul. Se iau de pe foc, se adauga scortisoara, si se lasa la racit. Se razuieste lamaia, li se adauga coaja de lamaie (cam o lingurita), apoi se toarna “in ploaie” faina.
Se amesteca si se adauga bicarbonatul stins cu zeama lamaiei.
Se amesteca apoi, iar din aluatul rezultat se formateaza in palma umezita sfere, care se aplatiseaza si se plaseaza in tava de cuptor, pe hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incins la 80 de grade Celsius, unde zabovesc cca 25 de minute.