O reteta clasica, originara din Silezia, foarte populara in Ungaria si in Transilvania, in varianta crud vegetariana, pentru o absorbtie maxima a nutrientilor si mai multa savoare.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 150 g miez de nuca
– 100 g fulgi de cocos
– 175 g stafide aurii
– o lingura coaja de lamaie
– 3 linguri suc de lamaie
Pentru umplutura:
– 120 g seminte crude de caju
– 100 ml apa
– 120 g seminte de mac
– o lingura esenta de vanilie
– o lingura miere de albine (am folosit miere de tei)
– o lingura pudra de scortisoara
PREPARARE:
Se lasa alunele de caju la hidratat cca o ora, apoi se strecoara. Se aduna in robot ingredientele pentru blat.
Se maruntesc cu cutitul cu lama in S, pana se leaga ingredientele si tind sa se adune catre ax. Se intinde un blat subtire, cam de jumatate de centimetru, intre 2 folii de plastic. Se aduna alunele hidratate de caju impreuna cu apa in blender.
Se blenduiesc pana se obtine o crema fina. Se pregateste umplutura, adaugand peste crema de caju semintele de mac si esenta de vanilie.
Se amesteca bine, apoi se adauga si pudra de scortisoara si mierea de albine.
Se amesteca pentru omogenizare, apoi se adauga peste blatul intins de pe s-a dezlipeste folia de deasupra.
Se intinde umplutura peste blat, cat mai uniform, apoi cu ajutorul foliei de dedesupt, se roluiesc.
Se obtine un beigli desavarsit, foarte aromat si nutritiv.