O licoare savuroasa, bogata nutritiv, o combinatie perfecta ce ajuta absorbtia nutrientilor continuti.
INGREDIENTE:
– 2 petale de iris (stanjenel)
– o tulpina de rubarba
– 50 gr samburi de migdale
– picaturi de stevia rebaudiana (optional, dupa gust)
– apa plata, in functie de concentratia dorita (minim 200 ml)
Intrucat migdalele, recunoscute ca puternic alcalinizant pentru organism, nu contin vitamin C, pentru absorbtia fierului din compozitia lor, am ales asocierea cu rubarba, bogata in acest antioxidant important.
PREPARARE:
Se lasa la hidratat samburii de migdale, 7-8 ore. Se plaseaza in blender si li se adauga tulpina de rubarba, spalata si maruntita, apoi petalele de iris proaspete si spalate bine.
Se adauga 200 ml de apa plata si se blenduiesc. In functie de concentratia dorita a bauturii, se mai poate adauga apa plata sau chiar minerala si se poate indulci, dupa gust.