O bautura complexa, nutritiva, imbogatita cu vitamina C din lamaie si indulcita cu inofensivul sirop de agave.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– o lingura seminte de quinoa
– 350 ml apa
– un plic de salvie (pentru ceai)
– 3 felii subtiri de lamaie
– o lingurita de sirop de agave
PREPARARE:
Semintele de quinoa se spala bine, sub jet de apa, pentru a elimina gustul amar, apoi se rasfira si se lasa la uscat pe hartie. Intre timp, se aduce apa in punctul de fierbere, se fierbe 3 minute, se asteapta 2 minute sa scada temperatura apoi se adauga plicul de salvie.
Se lasa acoperit 2 minute sa infuzeze, apoi se indeparteaza. Semintele de quinoa, se strivesc in robot, obtinand un praf fin.
Se adauga in ceaiul de salvie, apoi se taie lamaia felii, se adauga si acestea, iar la urma, se indulceste cu siropul de agave. Se amesteca, se lasa cateva minute sa se intepatrunda gusturile si se poate consuma.