O bautura cu nenumarate proprietati benefice sanatataii, in special a sistemului digestiv, avand in vedere ca ingredientele sunt alese astfel incat sa confere proprietati detoxifiante, antiinflamatoare, antioxidante, iar piperul negru imbunatateste digestia si amplifica absorbtia turmericului din compozitie. Aceasta bautura poate cosntitui o alegere sanatoasa, pentru orice moment al zilei Indragostitilor.
INGREDIENTE:
– o radacina sfecla rosie, mica
– 1,5 cm radacina de ghimbir
– o lamaie (de zeama)
– ½ lingurita turmeric
– ½ lingurita piper negru
– 100 ml apa plata sau de izvor
PREPARARE:
Se spala si se curata sfecla rosie si radacina de ghimbir.
Se taie felii si se aduna in blender, impreuna cu apa plata, cu sucul lamaiei si pudrele de piper si de turmeric. Se blenduiesc bine, apoi se consuma fie ca atare, cu fibra, asa cum este poza de mai jos,
fie se strecoara si se consuma, doar sucul rezultat, ca in poza de final.