O bautura emolienta, bogata in fibre si nutrienti, aromata si colorata cu cicoare.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 3 linguri fulgi de ovaz
– 1/4 lingurita de cicoare
– 300 ml apa
– un pliculet (o lingurita) de ceai din plante
– indulcitor natural (optional)
PREPARARE:
Se fierbe apa 2 minute, se intrerupe fierberea, se asteapta 3 minute sa scada temperatura, pentru a nu afecta calitatea nutrientilor, se adauga ceaiul din ierburi (am folosit sunatoare pentru a stimula secretia biliara) si se lasa acoperit 10 minute. In 200 ml de ceai se adauga fulgii de ovaz.
Se lasa sa se inmoaie, sa-si mareasca volumul, sa fie usor digerabili, apoi se strecoara.
Se poate astepta mai mult, pana se dizolva aproape complet si se pot chiar pasa. In 3 linguri de ceai dizolvam cicoarea.
O strecuram apoi si o adaugam peste amestecul de ceai si fulgi de ovaz. Completam cu ceaiul ramas si pentru cine doreste o bautura dulce isi poate adauga zahar brun, miere, sirop de agave sau de artar.
Va asigur ca este delicioasa si simpla. Pe masura ce o consumati cu regularitate va obisnuiti cu gustul si deveniti chiar dependent, ceea ce este de dorit, pentru ca aceasta bautura este un excelent inlocuitor de cafea, deci va ajuta sa limitati consumul acesteia.