BAUTURA CU FULGI DE OVAZ SI CICOARE

aprilie 3, 2013 | CATEGORIA Bauturi

bautura fulgi de ovaz si cicoare, in ceai de sunatoare

O bautura emolienta, bogata in fibre si nutrienti, aromata si colorata cu cicoare. 

INGREDIENTE (pentru o portie): 

–          3 linguri fulgi de ovaz

–          1/4 lingurita de cicoare

–          300 ml apa

–          un pliculet (o lingurita) de ceai din plante

–          indulcitor natural (optional) 

 

PREPARARE: 

    Se fierbe apa 2 minute, se intrerupe fierberea, se asteapta 3 minute sa scada temperatura, pentru a nu afecta calitatea nutrientilor, se adauga ceaiul din ierburi (am folosit sunatoare pentru a stimula secretia biliara) si se lasa acoperit 10 minute. In 200 ml de ceai se adauga fulgii de ovaz.

fulgi de ovaz inmuiati in ceai de sunatoare

 Se lasa sa se inmoaie, sa-si mareasca volumul, sa fie usor digerabili, apoi se strecoara.

fulgi de ovaz inmuiati in ceai de sunatoare, strecurati

 Se poate astepta mai mult, pana se dizolva aproape complet si se pot chiar pasa. In 3 linguri de ceai dizolvam cicoarea. 

cicoare dizolvata in ceai de sunatoare

O strecuram apoi si o adaugam peste amestecul de ceai si fulgi de ovaz. Completam cu ceaiul ramas si pentru cine doreste o bautura dulce isi poate adauga zahar brun, miere, sirop de agave sau de artar.

bautura fulgi de ovaz si cicoare, in ceai de sunatoare

Va asigur ca este delicioasa si simpla. Pe masura ce o consumati cu regularitate va obisnuiti cu gustul si deveniti chiar dependent, ceea ce este de dorit, pentru ca aceasta bautura este un excelent inlocuitor de cafea, deci va ajuta sa limitati consumul acesteia.

bautura fulgi de ovaz si cicoare, in ceai de sunatoare

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *