BATOANE LA CUPTOR, CU CIUPERCI IN ALUAT FARA GLUTEN

august 15, 2015 | CATEGORIA Aperitive

batoane la cuptor, cu ciuperci in aluat fara gluten

O reteta fara gluten, cu ingrediente corect asociate, bogata in proteine vegetale si fibre, usor picanta, un aperitiv sau o gustare consistenta.

INGREDIENTE:

–         200 gr hrisca coapta (am folosit de la SanoVita)

–         500 gr ciuperci champignon

–         2 linguri seminte de in rasnite

–         o lingurita de boia de ardei dulce

–         o lingurita de maghiran

–         ½ lingurita de piper negru macinat

–         o lingurita de bicarbonat de sodiu

–         o lingura de otet din vin

–         250 ml apa plata

–         ½ legatura de patrunjel verde

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Ciupercile se spala bine si se frig pe gratar, iar hrisca se rasneste fin.

hrisca rasnita si ciuperci fripte, pentru batoane, fara gluten

Fainii de hrisca astfel obtinuta, i se adauga semintele de in rasnite, boiaua dulce de ardei, maghiranul si piperul negru, bicarbonatul de sodiu stins cu otetul din vin si sarea neiodata.

faina de hrisca, boia, in, maghiran, piper, bicarbonat de sodium, otet din vin, sare, pentru aluat fara gluten

Se adauga apoi apa, putin cate putin framantandu-se bine, apoi ciupercile fripte, taiate grosier si patrunjelul verde bine spalat si tocat fin.

aluat fara gluten, ciuperci fripte si patrunjel, pentru batoane la cuptor

Se amesteca bine, iar din compozitia obtinuta se formateaza batoane dreptunghiulare, care apoi se plaseaza in tava pentru cuptor, pe hartie de copt.

batoane cu ciuperci in aluat fara glute, pentru cuptor

Se introduce tava in cuptor si se lasa la 180 de grade C, cca 10 minute. Dupa acest interval, se pot consuma, dar mai pot fi lasate in cuptor dupa ce se intrerupe sursa de caldura, sa se mai deshidrateze, sa devina mai crocante. Oricum sunt delicioase si hranitoare. Se asorteaza foarte bine cu o salata de rosii.

batoane la cuptor, cu ciuperci in aluat fara gluten

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *