O reteta fara gluten, cu ingrediente corect asociate, bogata in proteine vegetale si fibre, usor picanta, un aperitiv sau o gustare consistenta.
INGREDIENTE:
– 200 gr hrisca coapta (am folosit de la SanoVita)
– 500 gr ciuperci champignon
– 2 linguri seminte de in rasnite
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o lingurita de maghiran
– ½ lingurita de piper negru macinat
– o lingurita de bicarbonat de sodiu
– o lingura de otet din vin
– 250 ml apa plata
– ½ legatura de patrunjel verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Ciupercile se spala bine si se frig pe gratar, iar hrisca se rasneste fin.
Fainii de hrisca astfel obtinuta, i se adauga semintele de in rasnite, boiaua dulce de ardei, maghiranul si piperul negru, bicarbonatul de sodiu stins cu otetul din vin si sarea neiodata.
Se adauga apoi apa, putin cate putin framantandu-se bine, apoi ciupercile fripte, taiate grosier si patrunjelul verde bine spalat si tocat fin.
Se amesteca bine, iar din compozitia obtinuta se formateaza batoane dreptunghiulare, care apoi se plaseaza in tava pentru cuptor, pe hartie de copt.
Se introduce tava in cuptor si se lasa la 180 de grade C, cca 10 minute. Dupa acest interval, se pot consuma, dar mai pot fi lasate in cuptor dupa ce se intrerupe sursa de caldura, sa se mai deshidrateze, sa devina mai crocante. Oricum sunt delicioase si hranitoare. Se asorteaza foarte bine cu o salata de rosii.