BAME CONSERVATE, CU SOS PICANT DE ROSII SI PATRUNJEL VERDE

martie 11, 2017 | CATEGORIA Aperitive

bame conservate, cu sos picant de rosii si patrunjel verde

O reteta hipocalorica, antiinflamatoare si bogata in antioxidanti.

INGREDIENTE:

– 500 gr bame conservate

– 100 ml suc de rosii

– ½ lingurita de curcuma (turmeric)

– 3-4 catei de usturoi

– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece

– 3 linguri suc de lamaie

– patrunjel verde

– sare de Hymalaia, dupa gust

 

PREPARARE:

Se clatesc bamele conservate si se lasa la scurs. Se curata si se spala bine usturoiul, apoi se aduna si celelalte ingrediente.

bame-conservate-sos-picant-rosii-patrunjelverde-

Se pregateste sosul adaugand peste sucul de rosii usturoiul pisat, curcuma, uleiul de floarea soarelui si sucul de lamaie.

sos din suc de rosii, curcuma, usturoi, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie

Se spala bine si se rup frunzele de patrunjel verde, apoi se asezoneaza bamele cu sosul picat de rosii si cu frunzele de patrunjel.

bame conservate, cu sos picant de rosii si patrunjel

Se amesteca toate, apoi se potrivesc de sare.

bame conservate, cu sos picant de rosii si patrunjel verde

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *