AVOCADO CU LEGUME SI DRESSING DE USTUROI

martie 18, 2013 | CATEGORIA Aperitive

avocado cu legume si dressing de usturoi, detaliu

O salata nutritiva, delicata si usor picanta.

INGREDIENTE:

–  un avocado (250 gr)

–   un ardei gras rosu

–   o ceapa verde (eu am folosit incoltita)

–   o ceapa alba

–  ½ legatura de patrunjel verde

–  sare, dupa gust

Pentru dressing (un mujdei nepasat):

–  o capatana de usturoi (9 catei romanesti)

–  sucul a 1/2 de lamaie

–  o lingura ulei de masline extravirgin

 

PREPARARE:

Ardeiul se spala, se indeparteaza cotorul cu seminte, se taie in felii late, care apoi se fasiaza subtire. Cepele, se curata,se spala si se toaca, iar avocado se spala, se taie in jumatate, se rasuceste usor, sa se desprinda de pe sambure si cu o lingura se desprinde miezul de pe coaja.

 

avocado, ardei gras, ceapa, ceapa incoltita, patrunjel Se indeparteaza samburele, cu un cutit, apoi se rade pe razatoarea mare. Patrunjelul se sapla, se curata si se toaca marunt. Se presara un pref de sare si se amesteca aceste ingredientele, incet. Se prepara dressingul de usturoi din usturoiul curatat si pisat, peste care se adauga sucul de lamaie si uleiul de masline extravirgin.

dressing de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie

Se amesteca usor si se toarna peste amestecul de ingrediente. Se garniseste cu patrunjel verde si se serveste cu drag.

avocado cu legume si dressing de usturoi

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *