O salata nutritiva, delicata si usor picanta.
INGREDIENTE:
– un avocado (250 gr)
– un ardei gras rosu
– o ceapa verde (eu am folosit incoltita)
– o ceapa alba
– ½ legatura de patrunjel verde
– sare, dupa gust
Pentru dressing (un mujdei nepasat):
– o capatana de usturoi (9 catei romanesti)
– sucul a 1/2 de lamaie
– o lingura ulei de masline extravirgin
PREPARARE:
Ardeiul se spala, se indeparteaza cotorul cu seminte, se taie in felii late, care apoi se fasiaza subtire. Cepele, se curata,se spala si se toaca, iar avocado se spala, se taie in jumatate, se rasuceste usor, sa se desprinda de pe sambure si cu o lingura se desprinde miezul de pe coaja.
Se indeparteaza samburele, cu un cutit, apoi se rade pe razatoarea mare. Patrunjelul se sapla, se curata si se toaca marunt. Se presara un pref de sare si se amesteca aceste ingredientele, incet. Se prepara dressingul de usturoi din usturoiul curatat si pisat, peste care se adauga sucul de lamaie si uleiul de masline extravirgin.
Se amesteca usor si se toarna peste amestecul de ingrediente. Se garniseste cu patrunjel verde si se serveste cu drag.
O astfel de salata trebuie incercata! Sanatoasa si apetisanta prin multitudinea de culori!
Multumesc, avocado ras este emolient si leaga bine ingredientele, iar combinat cu usturoi, e de vis, n-am intalnit reteta, am incercat-o pur si simplu si a iesit super !