Asocieri clasice de gusturi si ingrediente, in stare cruda, pentru absorbtia maxima a nutrientilor continuti.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– 3 ardei grasi
– 165 gr varza alba (cantarita fara cotor, curatata si tocata fin)
– o sfecla rosie mica (aprox.70 gr)
– o lingurita de cimbru macinat
– o lingurita de seminte de chimen
– 2 catei de usturoi
– o lingura ulei floarea soarelui presat la rece
– sucul unei jumatati de lamaie
– 5 fire de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Peste varza spalata si tocata fin se adauga sfecla rosie spalata, curatata si razuita fin, apoi cimbrul, semintele de chimen, firele de patrunjel spalate si tocate marunt, usturoiul curatat si razuit fin, sucul lamaiei si uleiul de floarea soarelui.
Se amesteca toate, se potrivesc de sare si se lasa cateva minute sa se intrepatrunda gusturile. Ardeii se spala bine, se curata de cotoare si se umplu cu aceasta compoztitie aromata.
Pentru o prezentare eleganta, se taie pe lungime, sau rondele (daca ardeii sunt ingusti, altfel compozitia se disperseaza).