O reteta detoxifianata, cu minimum de grasimi si de calorii, excelenta ca hrana si cu gust ademenitor.
INGREDIENTE:
– 350 gr buchete de conopida
– 6-8 ardei grasi
pentru dressing:
– 30 ml ulei de masline presat la rece
– 4-5 catei de usturoi (aproximativ17 gr)
– 2 rosii (aproximativ 200 gr)
– ½ legatura de marar
– sucul unei jumatati de lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata buchetele de conopida, se spala bine si se plaseaza in robotul de bucatarie cu lama in S.
Se spala bine rosiile si se razuiesc grosier, pentru a folosi pulpa lor. Se prepara apoi dressingul, adunand intr-un bol, uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul curatat, spalat si razuit fin, pulpa rosiilor si mararul, spalat bine si tocat marunt.
Se amesteca toate si se potrivesc de sare. Se marunteste bine conopida in robot, apoi se adauga repede peste ea dressingul.
Se amesteca si se umplu ardeii, spalati bine, curatati de cotoare si taiati in jumatati.Se garnisesc cu fire de marar verde.