Ardei cocheti, cu umplutura pufoasa de orez si pasat, aromatizata cu legume si mirodenii pentru savoare si un plus de nutreinti.
INGREDIENTE:
– 20 ardei grasi, mici (aprox. 1,3 kg)
– 4 rosii (aprox. 550 gr)
– ½ legatura de marar
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
Pentru umplutura
– 200 gr orez
– 100 gr pasat (porumb macinat grosier)
– 2 ardei grasi (colorati diferit, pentru aspect)
– o ceapa mare rosie
– ½ legatura de marar
– ½ lingurita de oregano
– ½ lingurita de piper negru, macinat
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine orezul si pasatul in mai multe ape.
Se fierb intr-o cantitate de apa de 3 ori mai mare decat volumul lor, cca 2 minute, apoi se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit 20 de minute. In acest interval de timp, orezul si pasatul se inmoaie si se patrund uniform. Ceapa, ardeii si mararul se spala, se curata si se toaca, apoi se adauga peste orezul si pasatul fierte. Se asezoneaza totul, cu oregano si piper negru macinat.
Se amesteca umplutura bine, pentru a se intrepatrunde aromele, se potriveste de sare si cu ea, se umplu apoi ardeii, spalati si se curatati de cotoare, in prealabil.
Se aseaza apoi in vasul pentru fiert, se acopera cu apa si se adauga si uleiul. Se fierb apoi la foc mic, pana se patrund bine si se formeaza un sos in jurul lor.
Se spala rosiile si se rad grosier si impreuna cu restul de marar tocat fin, se adauga in sos, care se potriveste de sare si se lasa sa fiarba, pana se mai deshidarteaza, se ingroasa si scade putin. Se portioneaza si se servesc cu adaos de marar verde, crud.
Arata foarte apetisant!
Multumesc de vizita!