ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI PASAT

august 27, 2014 | CATEGORIA Retete vegane

ardeiumpluti-orez-pasat-final2ok

Ardei cocheti, cu umplutura pufoasa de orez si pasat, aromatizata cu legume si mirodenii pentru savoare si un plus de nutreinti.

INGREDIENTE:

–          20 ardei grasi, mici (aprox. 1,3 kg)

–          4 rosii (aprox. 550 gr)

–          ½ legatura de marar

–          3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

–           sare neiodata, dupa gust

Pentru umplutura

–          200 gr orez

–          100 gr pasat (porumb macinat grosier)

–          2 ardei grasi (colorati diferit, pentru aspect)

–          o ceapa mare rosie

–          ½ legatura de marar

–          ½ lingurita de oregano

–          ½ lingurita de piper negru, macinat

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine orezul si pasatul in mai multe ape.

ardeiumpluti-orez-pasat1ok

Se fierb intr-o cantitate de apa de 3 ori mai mare decat volumul lor, cca 2 minute, apoi se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit 20 de minute. In acest interval de timp, orezul si pasatul se inmoaie si se patrund uniform. Ceapa, ardeii si mararul se spala, se curata si se toaca, apoi se adauga peste orezul si pasatul fierte. Se asezoneaza totul, cu  oregano si piper negru macinat.

ardeiumpluti-orez-pasat2ok

Se amesteca umplutura bine, pentru a se intrepatrunde aromele, se potriveste de sare si cu ea, se umplu apoi ardeii, spalati si se curatati de cotoare, in prealabil.

ardeiumpluti-orez-pasat3ok

Se aseaza apoi in vasul pentru fiert, se acopera cu apa si se adauga si uleiul. Se fierb apoi la foc mic, pana se patrund bine si se formeaza un sos in jurul lor.

ardei umpluti cu orez si pasat, la fiert

Se spala rosiile si se rad grosier si impreuna cu restul de marar tocat fin, se adauga in sos, care se potriveste de sare si se lasa sa fiarba, pana se mai deshidarteaza, se ingroasa si scade putin. Se portioneaza si se servesc cu adaos de marar verde, crud.

ardeiumpluti-orez-pasat-final2ok

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *