ARDEI UMPLUTI CU MORCOVI, CARNE MIXTA SI TARHON

septembrie 5, 2013 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

 ardei umpluti cu morcovi, carne mixta si tarhon  

 Reteta bunicii, preparata sanatos, din legume si carnuri proaspete, aromatizate special. 

INGREDIENTE:           

–         20-25 ardei grasi, mici, pentru umplut

–         350 gr carne de porc

–         350 gr carne de vita

–         2 cepe

–         2 morcovi

–         4 rosii

–         5 fire de tarhon proaspat

–         o legatura de patrunjel verde

–         4 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

–         piper negru macinat, dupa gust

–         sare neiodata, dupa gust 

 

PREPARARE: 

    Ardeii, se spala, se curata de cotoare, iar carnea se toaca si se asezoneaza cu morcovul si ceapa, spalate, curatate si rase pe razatoarea mica, cu tarhonul maruntit, cu sarea si piperul negru macinat.

carne mixta (porc,vita), morcovi, ceapa, tarhon, sare, piper pentru umplut ardei

Cu aceasta compozitie bine amestecata pentru omogenizare, se umplu ardeii, care se plaseaza in recipientul de fiert, cu varful in jos.

ardei umpluti cu morcovi, carne mixta si tarhon, pentru fiert

 Se pun sa fiarba, acoperiti cu apa, la foc mic, pana cand sunt patrunsi si apa scade. Se adauga pulpa rosiilor, date pe razatoarea mare, care formeaza un sos subtire, ce se potriveste de sare si piper si se lasa sa mai fiarba 5 minute. Se intrerupe fieberea si dupa ce temperatura mai scade, se poate adauga uleiul de floarea soarelui si patrunjelul verde, tocat fin. Daca nu-i consumati indata si-i pastrati la rece, e de preferat sa nu puneti uleiul decat in fiecare portie, dupa refierbere sau incalzire, pentru a nu-l supune la temperaturi inalte, la care si-ar  pierde proprietatile hranitoare, ba chiar ar deveni nociv. De asemenea, puteti de fiecare data, sa presarati patrunjel proaspat, crud, nefiert.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Cristina says:

    Tarhonul este verdeata perfecta pentru aroma! Imi place, asa ca la viitoare portie de ardei o sa pun si eu!

  • Florina Ioanesi says:

    Nu e nevoie de nici-un ulei! Iese destula grasime din carne.
    Altfel, sint minunati acesti ardei cu compozitie inedita.
    Exista cineva caruia nu-i place tarhonul? Barbatii sint prin definitie inebuniti dupa tarhon si cimbrisor.
    Daca nu ma credeti, adougati-le pe ascuns intr-o mincaruri cu carne si veti primi numai laude. Din partea barbatilor.

    • mirela says:

      Cred ca si din partea femeilor, sau macar a unora. Uleiul l-am adaugat pentru ca am avut carne fara prea multa grasime si le-am dat o oarecare emolienta, daca ma pot exprima in termeni cosmetici.Pup si mercic de vizite ! Accept cu drag sugestii !!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *