Reteta bunicii, preparata sanatos, din legume si carnuri proaspete, aromatizate special.
INGREDIENTE:
– 20-25 ardei grasi, mici, pentru umplut
– 350 gr carne de porc
– 350 gr carne de vita
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 4 rosii
– 5 fire de tarhon proaspat
– o legatura de patrunjel verde
– 4 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– piper negru macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Ardeii, se spala, se curata de cotoare, iar carnea se toaca si se asezoneaza cu morcovul si ceapa, spalate, curatate si rase pe razatoarea mica, cu tarhonul maruntit, cu sarea si piperul negru macinat.
Cu aceasta compozitie bine amestecata pentru omogenizare, se umplu ardeii, care se plaseaza in recipientul de fiert, cu varful in jos.
Se pun sa fiarba, acoperiti cu apa, la foc mic, pana cand sunt patrunsi si apa scade. Se adauga pulpa rosiilor, date pe razatoarea mare, care formeaza un sos subtire, ce se potriveste de sare si piper si se lasa sa mai fiarba 5 minute. Se intrerupe fieberea si dupa ce temperatura mai scade, se poate adauga uleiul de floarea soarelui si patrunjelul verde, tocat fin. Daca nu-i consumati indata si-i pastrati la rece, e de preferat sa nu puneti uleiul decat in fiecare portie, dupa refierbere sau incalzire, pentru a nu-l supune la temperaturi inalte, la care si-ar pierde proprietatile hranitoare, ba chiar ar deveni nociv. De asemenea, puteti de fiecare data, sa presarati patrunjel proaspat, crud, nefiert.
Tarhonul este verdeata perfecta pentru aroma! Imi place, asa ca la viitoare portie de ardei o sa pun si eu!
Ma bucur !
Nu e nevoie de nici-un ulei! Iese destula grasime din carne.
Altfel, sint minunati acesti ardei cu compozitie inedita.
Exista cineva caruia nu-i place tarhonul? Barbatii sint prin definitie inebuniti dupa tarhon si cimbrisor.
Daca nu ma credeti, adougati-le pe ascuns intr-o mincaruri cu carne si veti primi numai laude. Din partea barbatilor.
Cred ca si din partea femeilor, sau macar a unora. Uleiul l-am adaugat pentru ca am avut carne fara prea multa grasime si le-am dat o oarecare emolienta, daca ma pot exprima in termeni cosmetici.Pup si mercic de vizite ! Accept cu drag sugestii !!!