INGREDIENTE (pentru aproximativ 25 de bucati):
– 125 gr faina dietetica, din macinis integral
– o lingura (cu varf) de untura/ 3 linguri ulei vegetal
– 150 gr iaurt
– ½ lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de piper negru, macinat
– un praf de sare
PREPARARE:
Peste faina se adauga untura, iaurtul, boiaua, sarea si piperul.
Se framanta un aluat cremos, care se intinde pe planseta, intr-un strat mai gros. Se taie in patrate cu latura de aproximativ 5 cm si se modeleaza, cu mana, strangand marginile pe alocuri, sub forma unor cosulete.
Se introduc in cuptorul incins, in tava tapetata cu putin ulei si se coc la temperatura moderata, cam 15 minute.
Se lasa la racit, apoi se umplu cu diverse compozitii de salate (de icre, de branza, de vinete, de dovlecei, de conopida, etc). Eu am folosit pentru exemplificare, salata de vinete (vinetele coapte, scurse, tocate si amestecate cu ulei, ceapa si sare).
Le-am garnisit apoi cu rosii, pentru un plus de culoare si gust. Este de preferat sa se lase pe platoul de servit, la frigider, minim 2 ore, pentru a se fragezi si inmuia, ele fiind initial crocante.