APERITIVE SUPORT SALATE

martie 6, 2013 | CATEGORIA Aperitive

aperitive suport salate

INGREDIENTE (pentru aproximativ 25 de bucati):

–         125 gr faina dietetica, din macinis integral

–         o lingura (cu varf) de untura/ 3 linguri ulei vegetal

–         150 gr iaurt

–         ½ lingurita de boia de ardei dulce

–         ½ lingurita de piper negru, macinat

–         un praf de sare

 

PREPARARE:

Peste faina se adauga untura, iaurtul, boiaua, sarea si piperul.

faina dietetica din macinis integral cu untura, iaurt,sare, piper si boia de ardei dulce

Se framanta un aluat cremos, care se intinde pe planseta, intr-un strat mai gros. Se taie in patrate cu latura de aproximativ 5 cm si se modeleaza, cu mana, strangand marginile pe alocuri, sub forma unor cosulete.

aluat pentru aperitive suport salate

Se introduc in cuptorul incins, in tava tapetata cu putin ulei si se coc la temperatura moderata, cam 15 minute.

aperitive suport salate, coapte

Se lasa la racit, apoi se umplu cu diverse compozitii de salate (de icre, de branza, de vinete, de dovlecei, de conopida, etc). Eu am folosit pentru exemplificare, salata de vinete (vinetele coapte, scurse, tocate si amestecate cu ulei, ceapa si sare).

aperitive suport salate, coapte si umplute cu salata de vinete

Le-am garnisit apoi cu rosii, pentru un plus de culoare si gust. Este de preferat sa se lase pe platoul de servit, la frigider, minim 2 ore, pentru a se fragezi si inmuia, ele fiind initial crocante.

aperitive suport salate

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *