Ingrediente crude si nutritive, combinate astfel incat textura lor si aroma sa se imbine intr-un aperitiv festiv, delicios.
INGREDIENTE:
– 100 gr fulgi de ovaz
– 30 gr seminte de chia
– 150 ml apa
– 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
– o ceapa
– ½ lamaie
– o lingura de oregano uscat
– ½ lingurita de ienibahar pudra
– ¼ lingurita de curcuma (turmeric)
– ½ lingurita de pudra de ghimbir
– un praf de pudra de coriandru (seminte de coriandru rasnite)
– sare
PREPARARE:
Se adauga semintele de chia in apa, pentru hidratare, amestecand usor, din cand in cand, pana devin gelatinoase.
Dupa circa 20 de minute, se observa ca sunt bine legate. Intr-un bol se plaseaza fulgii de ovaz, semintele de chia hidratate, fulgii de drojdie inactiva, ceapa curatata, spalata si razuita grosier, sucul si pulpa jumatatii de lamaie, oregano, sarea si mirodeniile.
Se amesteca toate bine, iar compozitia rezultata are o consistenta ce permite modelarea dupa preferinta, pentru a conferi un aspect special meniului.