APERITIV PROTEIC CU SUNCA CRUD AFUMATA SI TARHON

August 22, 2013 | CATEGORIA Aperitive

rulouri din carne crud afumata, cu branza, ardei, oua fierte si ceapa, aperitiv proteic

Un aperitiv rapid, elegant si  nutritiv, bogat in proteine animale.

INGREDIENTE:

–         100 gr de sunca crud afumata, timp de 11 luni

–         o ceapa

–         un ardei gras

–         2 oua fierte

–         100 gr branza telemea de vaca

–         10 fire de tarhon verde

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Ouale fierte se curata de coaja si se taie in sferturi. Ardeiul se spala si se taie fasii lungi. Branza telemea se taie in bucati inguste si lungi, iar ceapa se spala si se curata, solzisori. Pe fiecare felie de sunca crud afumata se aranjeaza bucati de ou fiert, de branza, fasii de ceapa si de ardei.

carne crud afumata cu branza, ardei, oua fierte si ceapa

Se ruleaza apoi si se infasoara cu fire proaspete de tarhon verde.

rulouri din carne crud afumata, cu branza, ardei, oua fierte si ceapa, aperitiv proteic

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • osho says:

    prosciutto crudo, care da, este sunca crud uscata si nu afumata, alaturi de oua si branza. buna alaturare, bagam proteine din trei surse (inutil). de ce n-ati pus si ceva peste? si apoi, daca mergem pe carnuri maturate, atunci hai sa alegem calitatea cea mai buna, si aia ar fi la o maturare de cel putin 14-16 luni. maturarea in sine este un proces fantastic ce innobileaza efectiv produsul, conferindu-i calitati directe, ‘vizibile’, usor de constatat precum gustul, aroma, look-ul,, dar si mai putin evidente, desi poate si mai importante, ce tin de modificarile benefice ale proteinei, glucidelor, grasimii si altor constituenti, sub actiunea bacteriilor si mucegaiurilor nobile. prosciutto crudo nu are nevoie de branza si oua alaturi, ci de o salata (nu foarte complexa, o rucola ajunge), eventual un biscoto, crostini si o jumatate de pahar de vin (rosu de preferinta), de calitate. atat.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *