O reteta ce combina urda dulce si cremoasa cu rosiile, coapte pentru a-si spori cantitatea de licopen, apoi asezonata picant, pentru savoare si un plus de nutrienti.
INGREDIENTE:
– 450 gr urda
– 5 rosii
– o radacina de hrean
– ½ legatura de marar verde
– o lingura de boabe de ienibahar
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se feliaza rosiile, apoi se astern pe hartie de copt in tava pentru cuptor.
Se coc lent, pentru a-si spori cantitatea de licopen, pentru a se deshidrata usor si a deveni mai dulcege. Intre timp, radacina de hrean, bine spalata si curatata, se rade fin.
Se rasnesc boabele de ienibahar, urda se rade grosier, iar mararul se spala si se toaca fin. Se scot rosiile din cuptor, apoi pe platoul de servit se astern succesiv straturi de urda si de rosii coapte, asezonate cu hrean, marar, sare si ienibahar.