APERITIV PICANT, CU URDA SI ROSII COAPTE

septembrie 3, 2015 | CATEGORIA Aperitive

aperitiv picant, cu urda si rosii copate

O reteta ce combina urda dulce si cremoasa cu rosiile, coapte pentru a-si spori cantitatea de licopen, apoi asezonata picant, pentru savoare si un plus de nutrienti.

INGREDIENTE:

–         450 gr urda

–         5 rosii

–         o radacina de hrean

–         ½ legatura de marar verde

–         o lingura de boabe de ienibahar

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine si se feliaza rosiile, apoi se astern pe hartie de copt in tava pentru cuptor.

rosii la copt, pentru aperitiv picant cu urda

Se coc lent, pentru a-si spori cantitatea de licopen, pentru a se deshidrata usor si a deveni mai dulcege. Intre timp, radacina de hrean, bine spalata si curatata, se rade fin.

hrean ras fin, pentru aperitiv picant, cu urda si rosii coapte

Se rasnesc boabele de ienibahar, urda se rade grosier, iar mararul se spala si se toaca fin. Se scot rosiile din cuptor, apoi pe platoul de servit se astern succesiv straturi de urda si de rosii coapte, asezonate cu hrean, marar, sare si ienibahar.

aperitiv picant, cu urda si rosii copate

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *