Cu urzici proaspete, printre ultimele ale acestui an, cat si cu marar verde, alaturate unui cub de urda dulce, imbogatite apoi cu ulei de masline si asezonate cu usturoi, am modelat figurine menite sa inveseleasca un mic dejun hranitor.
INGREDIENTE :
– 250 gr urda
– 200 gr urzici
– o legatura de marar verde
– 9 catei de usturoi romanesc
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Urzicile se aleg, se spala si se fierb in apa cu un strop de sare, in cateva clocote. Se intrerupe fierberea, se strecoara si se lasa la scurs. Intre timp se curate mararul, se spala, se toaca, usturoiul se curata si se rade pe razatoarea mica, apoi intr-un bol se aduna urda, mararul, usturoiul, urzicile scurse bine si tocate marunt. Se mai adauga si uleiul de masline extravirgin.
Se amesteca totul bine, pentru omogenizare si se potriveste de sare. Cu crema consistenta obtinuta, se umplu diverse forme culinare, se taseaza bine, apoi se scoate continutul din forma, obtinand un hranitor dar si haios mic dejun, care se poate garnisi si consuma cu rosii si ardei.
Nice
Thanks for visiting !