Un aperitiv bogat in grasimi sanatoase, cu gust senzational, pentru mese elegante si rationate nutritive.
INGREDIENTE:
– o andiva
– un dovlecel (marisor)
– 10-12 nuci
– tulpinite de oregano verde, dupa gust
Pentru dressing:
– ½ lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de piper negru macinat
– o lingura de ulei de masline extravirgin, bio
– o lamaie
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine dovlecelul si andiva. Dovlecelul se feliaza pe lungime si se toaca cubulete, iar andivei ise indeparteaza cotorul si i se desfac frunzele. Se desfac nucile si miezul se farama grosier. Se pregatesc ingredientele pentru dressing.
Intr-un bol mic se aduna sucul lamaiei, uleiul, boiaua si piperul negru, se amesteca bine, apoi se potriveste dressingul de sare. Cubuletele de dovlecel si miezul nucilor se asezoneaza cu dressingul, apoi se aseaza pe frunzele de andive si se garnisc cu tulpinitele proaspete de oregano.