Un preparat crud, rafinat ca gust, prin tenta usor amaruie a frunzelor de andive, usor de digerat si bogat in antioxidanti.
INGREDIENTE:
– un morcov
– o felie de gulie
– ½ ardei capia
– 2 andive mini
– ½ lamaie
– 4 fire de marar verde
– o lingurita ulei de masline extravirgin
– ¼ lingurita de piper negru macinat
– sare de ocana, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine morcovul, felia de ardei si de gulie, cat si andivele. Se curata morcovul si se razuie fin, se curata gulia si se razuie grosier, iar ardeiul se toaca marunt.
Se aduna toate acestea intr-un bol, apoi se adauga piperul negru si uleiul de masline, sucul lamaiei, cat si firele de marar bine spalate si tocate. Se amesteca toate si se potrivesc de sare. Andivele se desfac in frunze, care se umplu cu compozitia rezultata si se plaseaza pe un platou garnisit cu marar verde si frunze de gulie.