O incantare pentru mesele de sarbatoare ale iernii, usor de pregatit, cu ingrediente crude, asezonate cu picanteria proaspata a hreanului, foarte hranitoare si aratoase.
INGREDIENTE (pentru 6 portii):
– 350 g tofu
– 100 g radacina de patrunjel
– 10 g radacina de hrean
– 2 linguri de migdale crude
– o lingurita ienibahar macinat
– 2 linguri de patrunjel uscat
– o lamaie
– sare de ocna, dupa gust
Pentru garnisit:
– 4 linguri fulgi de cocos
– 2-3 masline verzi
– o bucata morcov
– 6 bucati piper lung
PREPARARE:
Se lasa la hidratat cca o ora, migdalele crude.
Se scurg apoi de apa in care s-au hidratat si impreuna cu branza tofu feliata, cu radacina de patrunjel si de hrean, bine spalate, curatate si razuite grosier, se plaseaza in robotul cu lama in S. Se adauga patrunjelul uscat, ienibaharul macinat si sucul lamaiei. Se marunteste totul, apoi se potriveste de sare. Din compozitia obtinuta se formateaza sfere mari si mai mici, pentru corpurile si capetele oamenilor de zapada, care apoi se tavalesc prin fulgii de cocos.
Se garnisesc dupa imaginatie, folosind ingredientele recomandate.