O reteta crud vegetariana, care preparata si consumata in perioada sarbatorilor, ajuta organismul in procesul de digestie si-l hraneste fara pericolul acumularii unui surplus caloric.
INGREDIENTE:
– un zucchini
– 2 ardei grasi mari (unul rosu si altul galben, pentru diversitate coloristica)
– ½ legatura de patrunjel verde
– ienibahar macinat grosier, dupa gust (optional)
Pentru sosul de avocado:
– un avocado
– 2-3 cm radacina de hrean
– 2 linguri de drojdie inactiva
– sucul unei lamai
– 175 ml apa de izvor
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se prepara un sos de avocado, dupa reteta. Se spala zucchini, ardeii si patrunjelul, apoi se razuie grosier zucchini, cu tot cu coaja, iar ardeii, curatati de samburi, se taie cubulete.
In paharele pentru servit se alterneaza straturi de zucchini, ardei si sos de avocado, apoi se garnisesc cu frunze de patrunjel verde.
Pentru iubitorii de picanterii se poate asezona cu ienibahar macinat grosier.