APERITIV FESTIV, CU FICAT DE CURCAN SI BRANZA TELEMEA

decembrie 17, 2012 | CATEGORIA Aperitive

aperitiv festiv din grau dur cu ficat de curcan si branza telemea

Iata o reteta eleganta si aromata delicat, cu nutrienti complecsi.

INGREDIENTE:

–         650 gr ficat de curcan

–         250 gr branza telemea de vaca

–         4 oua

–         7 linguri ulei de masline

–         o legatura mica de marar verde

–         o legatura de patrunjel verde

–         200 gr praz

–         un ardei gras mare, verde

–         250 gr faina de grau dur, dietetica

–         150 gr iaurt dietetic

–        1/4 lingurita de piper

–         ½ lingurita de cimbru

–         un praf bicarbinat

–         o lingurita otet de mere si mierede albine

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

 

Ficatul de curcan se fierbe bine cu putinsa sare. Faina se asterne pe planseta si se adauga un ou, 4 linguri ulei de masline, piperul, cimbrul si iaurtul.

faina de grau dur cu ou, iaurt, ulei, piper si cimbru

Se framanta, se adauga sarea si bicarbonatul stins cu otet.

aluat din faina de grau dur cu praf de bicarbonat stins cu otet de mere si miere de albine

Se continua framantarea si se lasa “sa se odihneasca”. Intre timp se pregatesc umpluturile. Verdeata se spala, iar bucata de praz si ardeiul se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Ficatul fiert se da tot  pe razatoarea mare, se amesteca cu sare, jumatate din cantitatea de praz si ardei si cu patrunjelul tocat marunt. Branza se farama, se amesteca cu cealalata jumatate din cantitatea de praz si de ardei si cu mararul tocat marunt.

ficat de curcan cu piper, praz si patrunjel si branza cu marar si praz

In fiecare din cele 2 compozitii se adauga cate un ou crud si se amesteca bine. Aluatul se intinde sub forma de dreptunghi, cu grosimea in jur de 5 mm si se franjureaza cu cutitul, pe margine, bucati cam de 1, 5 cm latime. Pe mijlocul aluatului se intinde mai intai compozitia cu ficat si pe deasupra ei, cea de branza.

aluat franjurat din faina de grau dur umplut cu ficat de curcan si branza telemea

Apoi, bucatile franjurate se impletesc peste compozitie si aranjamentul astfel obtinut se aseaza in tava de copt, tapetata cu hartie de copt. Eu am separat cate o bucata  din aluat si din compozitie si am realizat o ramura mica, obtinand si o miniatura a placintei, pentru copii. In final, se ung cu un ou batut spuma.

aluat din gau dur umplut cu ficat de curcan cu patrunjel si branza telemea cu mara

Se introduc apoi in cuptorul incins si se lasa cam 15 minute la 150 grade. Dupa ce s-a copt si rumenit se intrerupe sursa de caldura, se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, cat sa se taie fara probelme si sa se poate servi.

aperitiv festiv rumenit cu ficat de curcan si branza telemea

Se poate consuma calda sau rece, este la fel de placuta la gust.

aperitiv festiv cu ficat de curcan si branza telemea, feliat

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *