O prezentare eleganta a unor ingrediente hranitoare si gustoase, preparate sanatos, pentru mese de sarbatoare.
INGREDIENTE:
Pentru blat
– o lingura seminte de chia
– 500 gr ciuperci champignon
– o ceapa
– 2 catei de usturoi
– 7 linguri seminte de floarea soarelui
– o lingura boia de ardei dulce
– sare de ocna, dupa gust
Pentru crema
– 3 cutii de hering conservat in ulei (aprox. 300 gr hering)
– 2 legaturi de marar verde
– 7-8 masline verzi
– o lamaie
PREPARARE:
Se spala si se curata ciupercile, apoi se frig pe gratar. Intre timp, se inmoiae semintele de chia, cca o ora in 100 ml de apa plata.
In robotul de bucatatrie cu lama in S, se plaseaza apoi ciupercile taiate grosier, semintele de chia inmuiate, ceapa si uturoiul, spalate, curatate si feliate, boiaua de ardei dulce si sarea.
Se maruntesc apoi bine in robot. Se scurge uleiul din conservele de hering, mararul se spala si se toaca, apoi acesta, impreuna cu heringul si sucul lamaiei, se plaseaza la randul lor, in robot.
Se maruntesc bine, apna devin o pasta. Cu ajutorul unui inel culinar, pe platoul de servit, se modeleaza dupa proportiile dorite, mai intai compozitia de blat,
apoi pasta de hering
si iarasi compozitia de blat. Se obtin prajituri fine, ce pot constitui aperitive nutritive si delicioase.