O reteta prin care pregatim aperitive cochete, cu mazare noua, in aspic vegetarian, bogat nutritiv, ce se poate consuma fara riscuri digestive.
INGREDIENTE:
– 1 kg mazare in teci
– 2 frunze de dafin
– o lingura de cimbru macinat
– ½ legatura de marar verde
– cate ¼ lingurita de boia de ardei dulce/ portie
– cate ¼ lingurita de ienibahar macinat / portie
– sare de ocna, dupa gust
Pentru gelatina din agar-agar (am folosit agar-agar biovegan, ecopraf, fara lactoza, fara gluten):
– la 100 ml lichid rece, se adauga 2 gr (o lingura rasa) de praf de agar-agar, se amesteca pana la dizolvarea completa, apoi se fierbe un minut.
PREPARARE:
Se curata mazarea, se spala bine si se fierbe in apa. Dupa ce se patrunde complet, se intrerupe fierberea, se adauga foile de dafin si cimbrul, se acopera vasul si se lasa 5 minute pentru ca mirodeniile sa-si reverse aromele si nutrientii.
Se strecoara supa obtinuta. Mararul se spala bine, se opresc cateva firicele pentru garnisit, restul se toaca fin si se amesteca cu mazarea scursa, care apoi se plaseaza in recipientele pentru servit, la baza carora se aseaza firele de marar verde, rezervate garnisirii. Peste mazarea asezonata cu marar se mai adauga boiaua de ardei dulce si ienibaharul.
Se amesteca usor. Dupa racirea complete a supei, in aceasta se adauga praful de gelatina din agar-agar si se amesteca cu telul pentru dizolvare si omogenizare.
Apoi se fierbe conform indicatiilor de pe pachet si se adauga repede peste mazarea garnisita din boluri. Se lasa sa se inchege la temperatura camerei.