O salata hidratanta si hranitoare, cu ingrediente crude, asezonate aromat.
INGREDIENTE:
– 1-2 radacina de gulie
– 1-2 frunze de gulie
– 3 linguri seminte de floarea soarelui
– o felie de telina
– o tulpina de telina cu frunze
– ½ lamaie
– turmeric macinat, dupa gist
– ienibahar macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa la hidratat semintele de floarea soarelui minim 4 ore. Se spala bine si se curata gulia si telina, apoi gulia se razuieste grosier, iar telina, fin. Ardeiul, bine spalat si curatat de samburi, se taie in fasii subtiri. Se aduna toate intr-un bol.
Se toaca frunzele si tulpina de telina, cat si frunza de gulie, se adauga si ele, apoi sucul lamaiei si sarea. Se amesteca, se portioneaza si se asezoneaza cu turmeric si ienibahar, macinate.