Aperitiv din ingediente crude, cu nutrienti de calitate si gust special, pentru meniul savurat intre ani.
INGREDIENTE:
– un castravete
– un avocado
– o lingurita rasa de pudra de spirulina
– ¼ lingurita de seminte de chimen
– un catel de usturoi
– 2 linguri suc de lamaie
– sare de ocna, dupa gust
pentru garnisit:
– un catel de usturoi
– o lingurita seminte de chimen
PREPARARE:
Se spala castravetele si se taie rondele. Avocado se taie pe lungime, apoi se rasuceste peste sambure si se desprinde de acesta. Miezul untos al acestuia se plaseaza intr-un bol, apoi i se adauga usturoiul spalat si razuit fin, semintele de chimen, sucul de lamaie si pudra de spirulina.
Se amesteca bine, iar crema obtinuta se potriveste de sare. Din rondelele de castravete si semintele de chimen pentru garnisit se modeleaza suportul aperitivului in forma de brad.
Crema de spirulina se plaseaza peste suportul din rondele de catraveti. Se razuieste fin si al doilea catel de usturoi peste crema, apoi se mai garniseste si cu cateva seminte de chimen.