O reteta ce confera carnii de vita fragezime si savoare.
INGREDIENTE:
– 500 gr anticot de vita
– 9 catei de usturoi
– ½ lingurita de cimbru
– o lingurita de boia de ardei dulce
– 2 foi de dafin
– 5 fire de patrunjel verde
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se portioneaza carnea. Se curate si se spala usturoiul, apoi se cresteaza pe alocuri antricotul si in fiecare crestatura se introduce cate un catel de usturoi. Se plaseaza bucatile impanate intr-o tigaie fara aderenta, se adauga uleiul de masline extravirgin, un strop de sare si apoi apa, cat sa le acopere.
Se lasa la foc mic, acoperita cu capac, pana se patrunde, intorcandu-se de pe o parte pe alta. Cand este complet patrunsa se adauga cimbrul, boiaua de ardei si foile de dafin.
Se potriveste de sare, se mai lasa sa fiarba un clocot, iar daca este necesar, se mai adauga putina apa. Se intrerupe fierberea si se asezoneaza cu patrunjel verde pentru un plus de savoare si un ajutor in digestie.