ANTRICOT DE VITA, LA CAPAC

februarie 8, 2014 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

antricot de vita, la capac, detaliu

O reteta ce confera carnii de vita fragezime si savoare.

INGREDIENTE:

–          500 gr anticot de vita

–          9 catei de usturoi

–          ½ lingurita de cimbru

–          o lingurita de boia de ardei dulce

–          2 foi de dafin

–          5 fire de patrunjel verde

–          2 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala si se portioneaza carnea. Se curate si se spala usturoiul, apoi se cresteaza pe alocuri antricotul si in fiecare crestatura se introduce cate un catel de usturoi. Se plaseaza bucatile impanate intr-o tigaie fara aderenta, se adauga uleiul de masline extravirgin, un strop de sare si apoi apa, cat sa le acopere.

antricot de vita, portionat, impanat cu usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si apa, la fiert

Se lasa la foc mic, acoperita cu capac, pana se patrunde, intorcandu-se de pe o parte pe alta. Cand este complet  patrunsa se adauga cimbrul, boiaua de ardei si foile de dafin.

antricot de vita impanat cu usturoi, fiert cu sare si ulei, cu cimbru, boia de ardei dulce,foi de dafin

Se potriveste de sare, se mai lasa sa fiarba un clocot, iar daca este necesar, se mai adauga putina apa. Se intrerupe fierberea si se asezoneaza cu patrunjel verde pentru un plus de savoare si un ajutor in digestie.

antricot de vita, la capac

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *