O reteta marcata de gustul specific amarui al andivelor asociate sanatos si aromate intens, bogata in nutrienti de calitate. Asocierea pudrei de turmeric cu piperul negru, ii sporeste acesteia absorbtia si devine mai biodisponibila.
INGREDIENTE:
– 2 andive
– un zucchini
– un ardei gras
– ½ lingurita turmeric pudra
– ½ lingurita piper negru macinat
– o lingura ulei de masline
– ½ lamaie
– ½ legatura marar verde
– ½ legatura patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se razuieste grosier zucchini, iar andivele, bine spalate se feliaza subtire. Ardeiul gras se spala bine, se curata de seminte, se feliaza si se toaca marunt.
Se aduna intr-un bol apoi, se asezoneaza cu piperul macinat si cu pudra de turmeric, se adauga uleiul de masline, sucul lamaiei, cat si verdeturile (mararul si patrunjelul), bine spalate si tocate fin. Se amesteca totul, se potriveste de sare si se portioneaza.