Un desert specific celor ce savureaza aromele naturale si nutrientii nealterati, un dulce sanatos.
INGREDIENTE :
– 200 gr alune crude
– un mar
– 3 crengute cu flori de salcam
– 2 linguri suc de lamaie
PREPARARE:
Florile de salcam se spala bine si se desprind de pe crengute. Marul se rade cu tot cu coaja, pentru maximum de nutrienti si peste el se toarna instant sucul de lamaie, pentru a nu oxida. Alunele se aseaza in bolul pentru servit, peste ele se adauga marul si sucul de lamaie, apoi florile de salcam, se amesteca, se aranjeaza dupa dorinta si timp, apoi se savureaza.
Pentru mine devii o adevarat enciclopedie pe zi ce trece!
Te rog de data aceasta, nu doar te sfatuiesc, sa incerci reteta. In cartierul nostru deja se cam trec salcamii, dar in partea nordica sper sa mai fie infloriti. Inafara de aroma excelenta a florilor de salcam, nu uita ca alunele crude pastreaza intacti acizii grasi esentiali (omega).