ALUAT VEGAN DE BAZA, PENTRU TARTE

martie 16, 2015 | CATEGORIA Preparate de baza

aluat vegetarian de baza, pentru tarte

Un aluat preparat cu ingrediente naturale, fara aditivi alimentari sau agenti de crestere, cu grasimi vegetale sanatoase, bogate in acizi de tip omega, pentru protejarea si buna functionare a aparatului cardiovascular.

INGREDIENTE:

–          200 gr faina dietetica, din macinis integral de grau

–          50 gr seminte de in

–          170 ml apa

Adaosuri pentru varinata sarata:

–          o lingurita de cimbru de gradina, macinat

–          ½ lingurita de piper negru macinat

–          sare neiodata, dupa gust

Adaosuri pentru varinata dulce:

–          o lingura de coaja rasa, de lamaie

–          o lingurita de scortisoara macinata

–          indulcitor natural, dupa gust

Se aduna pe planseta de framantat faina si semintele de in rasnite, apoi in functie de scopul folosirii aluatului, se adauga fie ingredientele pentru varianta sarata,

faina integrala, seminte de in, cimbru,sare si piper, pentru aluat de baza, sarat

fie ingredientele pentru varianta dulce:

faina integrala, coaja de lamaie, scortisoara, indulcitor natural, pentru aluat de baza, dulce

Se adauga apa, putin cate putin, framantandu-se pana se incorporeaza toata, apoi se continua framantarea pana se desprinde aluatul de pe mana, doar cateva minute, dupa care se intinde o foaie cu grosimea in functie de scopul dorit. Pentru tartele in forma mare aluatul are grosimea in jur de 5 mm. Pentru tartele in forme mici, grosimea este cam de 2,5 mm, pentru a putea fi usor modelat in forme.

aluat vegetarian de baza, pentru tarte

INSTRUCTIUNI PENTRU COACERE

Aluatul, modelat in forme, se inteapa cu furculita din loc in loc. Se introduce formele in cuptorul preincalzit la 180 de garde C, urmand ca dupa 3 minute sa se scada temperatura la cca 120 de grade C, la care zabovesc intre 10 si 20 minute, in functie de marimea formelor si de grosimea aluatului. Dupa coacere si scoaterea din cuptor, se desprid tartele din forme, se invelesc in prosoape, pana la racire, pentru a nu se intari. Pot fi pastrate in frigider, mai multe zile. Odata ce sunt umplute, ele se inmoaie, capatand o textura si un gust, excelente.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *