Este o zacusca pregatita instant, din vinete, ardei si ceapa coapte toate si pastrate congelate.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 2 vinete
– 1 ardei capia
– 1 ardei gras
– 2 cepe
– 2 linguri bulion
– 2 foi de dafin
– o lingura ulei de masline
– sare si piper, dupa gust
PREPARARE:
Vinetele, ardeii si ceapa se spala, se scurg si se coc la foc mic (ceapa curatata de coaja) pe o plita, pe aragaz, sau pe gratar, la jar, cum doriti sau aveti posibilitatea. Dupa ce s-au copt, vinetele si ardeii se curata de coaja, iar de la ceapa coapta se curata arsurile.
Apoi se lasa totul la scurs 4 ore. Se introduc in pungi, la congelator, si in toiul iernii, cand ne e dor de gustul verii, decongelam continutul pungilor, tocam rapid, mai grosier ardeii si ceapa.
Vinetele le tocam fin, le amestecam cu ceapa si ardeiul, le incalzim usor cateva minute, le adaugam bulionul, sarea, piperul si foile de dafin, amestecand continuu , intrerupem sursa de caldura, adaugam uleiul, continuind sa mestecam, pana la omgenizare.