Este un deliciu, care pregatit conform descrierii ce urmeaza, constituie un meniu sanatos si aspectuos.
INGREDIENTE:
– 4 vinete potrivite
– 500 gr pulpa de porc
– 2 cepe
– 1 morcov mare
– 3 ardei grasi
– o legatura marar
– 2 capatani de usturoi romanesc
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Vinetele se curata de coaja lasand cate o fasie din loc in loc, se taie in bucati pe lungime, apoi fiecare bucata in cate 4 sferturi. Se lasa cu sare din belsug, cateva ore, sa elimine toxinele.
Carnea de porc, se spala se taie in bucati marunte, se pune la fiert cand apa da in clocot si se spumuieste, lasandu-se apoi sa fiarba, la foc mic. Se adauga morcovul spalat, curatat si dat pe razaoarea mare, ceapa spalata si tocata marunt si se lasa la fiert.
Intre timp, vinetele se spala cu multa apa pentru a se elimina toxinele si excesul de sare, se storc apoi si impreuna cu ardeiul curatat si tocat marunt se adauga peste carne, morcovi si ceapa.
Se potriveste totul de sare si se lasa la foc mic, pana cand sunt toate fierte.Se intrerupe fierberea si se adauga usturoiul curatat si pisat si mararul spalat si tocat marunt. Cand temperatura scade, se poate adauga si uleiul pentru a evita transformarea acestuia in hidrocarburi periculoase pentru organism.