Este o bautura mai mult sau mai putin alcoolica, ce are ca baza un concentrat de arome si nutrienti.
INGREDIENTE (pentru 750 ml):
– un fruct mango
– zeama de la ½ lamaie
– 1 ramurica de busuioc
-1/2 legatura de patrunjel
-5 frunze de menta uscata
– un praf de scortisoara
– 650 ml apa
– alcool dublu rafinat, dupa gust
PREPARARE:
Se aleg ingredientele.
Mango se curata de coaja, i se scoate samburele, se taie in bucati si se introduce in robot. Patrunjelul se rupe, se adauga in blender, apoi se adauga restul de ingrediente si apa. Se amesteca la viteza mica mai intai, apoi la viteza maxima, dar nu mai mult de 2 minute, pentru a nu se incinge cutitul si implicit, amestecul. Se obtine un lichid de un splendid verde crud, care se alcoolizeaza dupa preferinta de catre fiecare consumator cu vodka, jinars (palica) sau orice alcool obtinut pe cale naturala, din diverse fructe.