Este un mod de a pregati varza rapid si prin care isi pastreaza nutrientii nealterati.
INGREDIENTE:
– 2 verze mici
– 4 ardei grasi
– 5 rosii
– 2 ramurele de cimbru
– 2 foi de dafin
– o jumatate de lamaie
– sare si piper, dupa gust
– ulei
PREPARARE:
Varza se curata, se spala si se toaca grosier, ardeii si rosiile, de asemenea se taie bucati mai mari. Se aseaza in cratita un start de varza, apoi unul subtire de rosii si unul de ardei, putina sare, apoi se repeta asezarea straturilor.
Se acopera totul cu apa si se lasa sa fiarba la foc mediu.Se adauga cimbrul, foile de dafin, jumatatea de lamaie si se potriveste de sare si de piper.
Se mai lasa la foc mic, pana cand toate sunt fierte si aromele s-au intrepatruns. Poate constitui un meniu dietetic, vegetarian sau o garnitura excelenta pentru carnuri.