Un rasfat de toamna lunga, cu nostalgia unei game de culori si arome imbietoare.
INGREDIENTE:
– 3 vinete potrivite
– 4 cepe
– 4 ardei grasi colorati
– 1 gogosar verde
– 250 gr ciuperci champignon mici
– 1 dovlecel mic
– 4 rosii
– 2 capatani de ustoroi
– 3 linguri ulei de masline
– 1 legatura de patrunjel verde
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Vinetele se curata de coaja, pe alocuri se lasa cate o fasie pentru culoare si aspect, apoi se taie fasii pe lungime, care se taie in forme dreptunghiulare.Se lasa cu multa sare cateva ore, pentru a elimina toxinele si a se deshidrata.
Se spala apoi in multe ape, pentru a elimina din sare, apoi se storc, ceapa, ardeii si gogosarul se spala, se curata si se toaca marunt, ciupercile se curata se se feliaza subtire, iar dovlecelul se spala si se rade superficilal, apoi se taie rondele subtiri. Intr-un vas termoizolant se aseaza in straturi suprapuse, ceapa, ardeii, vinetele, ciupercile si apoi dovleceii.
Se acopera cu apa si se introduc in cuptorul incins, se scade temperatura si se lasa in cuptor pana se patrund bine, scad si scade si cantitatea de apa.Se adauga rosiile spalate si date pe razatoarea mare si se potriveste totul de sare.
Se lasa la cuptor sa mai scada sucul format, se intrerupe fierberea si se adauga patrunjelul tocat fin si usturoiul pisat. Cand amestecul s-a mai racit, adaugam si uleiul de masline. Amestecam totul si putem servi.
Mai putem insa astepta si lasam la frigider aceasta minunata salata, pentru a o consuma rece. De asemenea ea poate fi consumata si ca garnitura.
Excelente!!!!
M bucur mult ca ti-au palcut !