martie 8, 2013
Doriti un stimulent al sistemului nervos si un afrodisiac desavarsit?
Consumati vanilie, aroma desavarsita a unei orhidee tropicale, agatatoare de trunchiurile copacilor cu a caror seva se hraneste, singura producatoare de pastai datatoare de mireasma puternica, dulce si catifelata, maestra in relaxarea sistemului nervos. Extractul de vanilie contine vitamine din complexul B(B1,B2,B3,B5,B6), cu rol important in sintetizarea enzimelor, in functionarea sistemului nervos si in reglarea metabolismului. Mai contine calciu, magneziu, potasiu, mangan, fier si zinc, minerale care regleaza bataile inimii si presiunea arteriala, ajuta inmultirea celulelor rosii si intensifica procesele de antioxidare. Stimulator al inimii, vanilia lupta cu oboseala si inlatura frica si starile depressive, putand fi introdusa in alimentatia copiilor inca de la varsta de 6 luni, deoarece le stimuleaza apetitul, le asigura o digestive usoara si le intareste sistemul imunitar. Este important faptul ca pastaia de vanilie, adaugata in laptele bebelusilor, ii protejeaza de febra si convulsii cat si de probleme de hiperactivitate. Vanilia stimuleza procesul de ardere a caloriilor, fiind benefica pentru aparatul cardiovascular. Eugenolul din componeta pastailor de vanilie sre efect antiseptic si anestezic local. Aroma vaniliei purifica aerul, il parfumeaza, induce o stare de liniste cat si o stimulare a erotismului.
In bucatarie vanilia este alintata produselor de cofetarie si patiserie, a salatelor pe baza de fructe, precum si a bauturilor fierbinti pe baza de cacao, ciocolata, lapte cat si a celor reci, pe baza de ceaiuri racoritoare, cu gheata chiar. Vanilia diminuaeaza aromele prea puternice, accentueaza aromele slabe, evidentiaza gustu dulceag, estompeaza gustul iute. Tot mai mult se promoveaza retetele naturale, fara foc, care folosesc ingrediente bio si pastaia de vanilie nealterata, care sa-i conserve intreaga aroma si toate calitatile nutritive.