URZICI IN SUC DE ROSII CU LEGUME

noiembrie 25, 2012 | CATEGORIA Ciorbe

urzici cu telina,morcv, ceapa si ardei, in suc de rosii cu patrunjel si ulei de masline

Este ultimul rasfat al lunii noiembrie, cu nostalgia primaverii, visul oricarui iubitor de clorofila, un component de baza al urzicilor, care asigura o puternica protectie antioxidanta.

INGREDIENTE:

– 250 gr urzici

– un morcov

– o telina

– un ardei gras verde

– un ardei gras rosu

– o ceapa

– 250 ml suc de rosii

– o legatura de patrunjel verde

– 3 linguri ulei de masline

– sare, dupa gust

PREPARARE:

 

Urzicile se curata de radacini si impuritati, se spala de nenumarate ori, pana cand apa ramane limpede, apoi se fierb al foc mic, pana cand sunt bine patrunse.

urzici fierte

Se scurg de zeama (care se foloseste ca ceai) si se toaca. Se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare ceapa,  morcovul si telina, iar ardeii se spala, se curata si se taie cubulete mici. Se fierbe apa si cand da in clocot se adauga urzicile tocate si zarzavatul.

urzici cu telina,morcv, ceapa si ardei

Se potriveste totul de sare si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand sunt gata fierte se adauga sucul de rosii si patrunjelul tocat marunt. Se mai lasa un clocot, se intrerupe fierberea si dupa ce temperatura a mai scazut se poate adauga uleiul, fara ca acesta sa fie nociv. Se poate servi  cu ceapa.

urzici cu telina,morcv, ceapa si ardei, in suc de rosii cu patrunjel si ulei de masline

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *