Este ultimul rasfat al lunii noiembrie, cu nostalgia primaverii, visul oricarui iubitor de clorofila, un component de baza al urzicilor, care asigura o puternica protectie antioxidanta.
INGREDIENTE:
– 250 gr urzici
– un morcov
– o telina
– un ardei gras verde
– un ardei gras rosu
– o ceapa
– 250 ml suc de rosii
– o legatura de patrunjel verde
– 3 linguri ulei de masline
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Urzicile se curata de radacini si impuritati, se spala de nenumarate ori, pana cand apa ramane limpede, apoi se fierb al foc mic, pana cand sunt bine patrunse.
Se scurg de zeama (care se foloseste ca ceai) si se toaca. Se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare ceapa, morcovul si telina, iar ardeii se spala, se curata si se taie cubulete mici. Se fierbe apa si cand da in clocot se adauga urzicile tocate si zarzavatul.
Se potriveste totul de sare si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand sunt gata fierte se adauga sucul de rosii si patrunjelul tocat marunt. Se mai lasa un clocot, se intrerupe fierberea si dupa ce temperatura a mai scazut se poate adauga uleiul, fara ca acesta sa fie nociv. Se poate servi cu ceapa.