TRIGOANE CU GUTUI SI SCORTISOARA, DIN FAINA INTEGRALA

octombrie 31, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

trigoane cu gutui sis scortisoara, din faina integrala

Este reteta unui desert sanatos, fara zahar, cu dulceata gutuilor si cu aromele de scortisoara si lamaie, ceea ce o recomanda si ca gustare, alaturi de o cafea neagra sau un ceai tare.

INGREDIENTE:

– 500 gr faina din macinis integral

– ulei

– apa

– coaja a doua lamai

– 1 lingura zeama de lamaie

– scortisoara, dupa gust

– 4 gutui

– un praf mic de sare

PREPARARE:

Se pregateste aluatul ca la reteta de aluat din faina integrala, la care se adauga in compozitie lingura de zeama de lamaie, apoi scortisoara si coaja de lamaie, dupa gust.

aluat pentru placinta cu gutui, cu scortisoara si coaja de lamaie

Se intinde o foaie subtire, care se portioneaza in forme patrate. Se spala gutuile, se feliaza, se indeparteaza cotoarele si samburii si, cu tot cu coaja, se dau pe razatoarea mare. Se aseaza apoi gramajoare pe patratele din aluat si se mai adauga cate putina scortisoara.

aluat din faina integrala, cu gutui si scortisoara

Se impaturesc in trigoane, lipind prin apasare capetele aluatului, pentru a nu se risipi compozitia la copt.Se tapeteaza tava cu putin ulei de floarea soarelui si se aseaza trigoanele.

trigoane din faina integrala cu gutui sis scortisoara, pregatite pentru cuptor

Se introduc in cuptorul incins si se coc la temperatura moderata, pana incep sa se rumenasca. Cand sunt rumenite si patrunse, se scot din cuptor.

trigoane din faina integrala cu gutui sis scortisoara, scoase din cuptor

Se presara pe deasupra putina scortisoara si coaja de lamaie rasa. Se pot servi calde sau la temperatura camerei.

trigoane cu gutui sis scortisoara, din faina integrala

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *