Este un tort elegant, cu aroma distinsa usor si rapid de preparat.
INGREDIENTE
Blat
100 gr migdale
50 gr pudra de roscove
1/2 l-ta menta uscata macerata in alcool
50 gr miere
100 ml apa
Crema
200 gr kiwi
200 gr caju
2 lingurite menta uscata
30 gr ulei de cocos
30 gr nuca de cocos razuita
100 gr miere de albine
2 linguri zeama de lamaie
100 ml apa
Pentru ornat
fulgi de migdale
felii de kiwi
menta macerata in alcool
PREPARARE:
Semintele de caju le lasam la inmuiat in apa cu menta uscata, cam 5 ore.
Menta uscata, se farama si lasa la macerat in alcool, cateva ore.
Componentele pentru blat le mixam cu ajutorul robotului, obtinand un blat de o consistenta groasa, lichida.
Il turnam intr-o forma inalta sau un inel culinar si-l lasam la frigider, timp in care pregatim ingredientele pentru crema.
Le amestecam in robot si obtinem o crema groasa.
Turnam crema peste blat si pastram totul la congelator, cca 2 ore. Sacoatem tortul din forma si-l ornam dupa preferinta si imaginatie.