TELINA CU MASLINE SI LAMAIE

noiembrie 27, 2012 | CATEGORIA Garnituri

Preparata astfel, telina dulce se aromatizeaza placut cu gustul acrisor al lamaiei si se asorteaza perfect cu maslinele.

INGREDIENTE:

– 4 teline potrivite

– 3 cepe mari

– 200 gr masline negre

– o lamaie

– 4 linguri bulion

– 3 linguri ulei de masline

– sare, dupa gust

PREPARARE:

Telina se spala si se curata de coaja, se taie in patru bucati, apoi fiecare bucata se feliaza. Ceapa se spala, se curata si se toaca marunt.

telina feliata si ceapa tocata

Telina impreuna cu ceapa se fierb in apa cu sare, apa sa nu le acopere complet, deoarece prin fierbere isi lasa suc suficient cat sa permita inmuierea completa. Dupa ce s-au patruns se adauga maslinele si lamaia feliata subtire si se lasa sa mai fiarba inca 5 minute.

telina  si ceapa fierte cu masline si lamaie

Se adauga si bulionul, se potriveste totul se sare, se lasa inca un clocot, se intrerupe fierberea si dupa ce temparatura scade, se poate adauga uleiul de masline. Se consuma cu placere mai ales fara paine, inlaturand astfel consumul exagerat de glucide. Poate constitui totodata o garnitura pentru carnuri.

telina cu ceapa, masline, lamaie, bulion si ulei de masline

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *