Preparata astfel, telina dulce se aromatizeaza placut cu gustul acrisor al lamaiei si se asorteaza perfect cu maslinele.
INGREDIENTE:
– 4 teline potrivite
– 3 cepe mari
– 200 gr masline negre
– o lamaie
– 4 linguri bulion
– 3 linguri ulei de masline
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Telina se spala si se curata de coaja, se taie in patru bucati, apoi fiecare bucata se feliaza. Ceapa se spala, se curata si se toaca marunt.
Telina impreuna cu ceapa se fierb in apa cu sare, apa sa nu le acopere complet, deoarece prin fierbere isi lasa suc suficient cat sa permita inmuierea completa. Dupa ce s-au patruns se adauga maslinele si lamaia feliata subtire si se lasa sa mai fiarba inca 5 minute.
Se adauga si bulionul, se potriveste totul se sare, se lasa inca un clocot, se intrerupe fierberea si dupa ce temparatura scade, se poate adauga uleiul de masline. Se consuma cu placere mai ales fara paine, inlaturand astfel consumul exagerat de glucide. Poate constitui totodata o garnitura pentru carnuri.