TAPIOCA

noiembrie 18, 2015

boabe de tapioca, perlute

Va doriti o regenarare celulara care sa intarzie imbatranirea ?

Consumati tapioca, bogata in acid folic, ce este responsabil cu producerea, repararea si functia ADN -ului in organismul uman. Extrasa din radacina plantei manioc (sau cassava) tapioca este un amidon alimentar, o importanta sursa de carbohidrati sanatosi si care nu contine gluten. Cu un nivel scazut de colesterol, de grasimi saturate si de sodiu, tapioca are un raport bun intre acizii grasi esentiali omega 3 si omega 6, raport responsabil cu protectia impotriva afectiunilor degenerative. Mai contine fibre si minerale precum fierul, calciul, fosforul, potasiul, zincul si magneziul. Compozitia descrisa precum si avantajele acesteia asupra sanatatii, recomanda tapioca a fi introdusa in alimentatia copiilor inca de la varsta de 8 luni, fiind bine tolerata de acestia.

arbust de maioc sau cassava, pentru tapioca

In bucatarie, tapioca s-a raspandit din regiunea de origine, Brazilia, in toata lumea, in comert fiind accesibila sub3 forme si anume faina, fulgi sau perlute. Se foloseste mai ales la prepararea deserturilor, in special a budincilor, precum si a piftiilor intrucat functioneaza ca agent de ingrosare, fiind folosita tot mai mult la indemnul nutritionistilor in stare naturala, fara aditivi alimentari, in asociere cu lichide in special lactate, de preferinta de origine vegetala.

radacina de manioc (cassava), pentru tapioca

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente