SUPA DE RIDICHE NEAGRA

noiembrie 4, 2012 | CATEGORIA Supe

 supa de ridiche neagra    

Este o supa dulce, cu gust placut si cu efect multinutritiv pentru organism.

INGREDIENTE:

– 7 pulpe superioare de pui

– o ceapa rosie

– 2 morcovi

– un ardei gras verde

– un ardei gras rosu

– 2 ridichi negre potrivite

– 4 frunze de telina

– ½ legatura de patrunjel verde

– sare,  dupa gust

– piper negru macinat (optional), dupa gust

 

PREPARARE:

Pulpele de pui se spala, se curata, se pun la fiert cu putina sare, se spumuiesc se lasa sa fiarba la foc mic pana sunt bine patrunse.

pulpe superioare de pui, fierte

Intre timp se curata morcovii, ceapa, ardeii si ridichile. Se strecoara pulpele fierte (se folosesc la alte preparate) si intr-un litru de supa se pun la fiert morcovii taiati fisii, ceapa intreaga si ridichile taiate in cate 4 bucati. Cand sunt patrunse aproape complet, se adauga ardeiul taiat in lung si frunzele de telina.

supa din carne de pui cu morcovi, ceapa rosie, ridiche neagra, ardei si frunze de telina

Se lasa sa dea un clocot, se scoate ceapa din supa, sa nu o tulbure (oricum ceapa rosie inchide putin la culoare supa) se potriveste de sare, se mai adauga apa, daca doriti o supa mai putin concentrata si se lasa sa fiarba  in cateva clocote, pana cand toate ingredientele sunt bine fierte. Se intrerupe fierberea si cand se serveste, se adauga in fiecare portie, dupa preferinta, patrunjel verde tocat marunt si, pentru cine doreste, piper negru macinat.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *