Este deja o supa renumita, hranitoare si cu gust excelent. Eu am preparat-o cat se poate de simplu, lasand sa predomine gustul specific al nautului
INGREDIENTE:
– 125 gr naut boabe (uscat, bio)
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 1 ardei
– 4 frunze de telina
– 2 linguri ulei de masline
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri suc de lamaie
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Nautul, fiind neconservat, deci nefiert, ci sub forma de boabe uscate, bio, se spala si se lasa de seara pana diminetata in apa, pentru a se hidrata, a se inmuia si a se fierbe mai usor.
Se arunca apa de pe naut, apoi se pune la fert 1 l de apa si cand da in clocot se adauga nautul si se lasa sa fiarba la foc mic, eventual se mai adauga din cand in cand apa fierbinte, daca este nevoie, pana se patrunde bine si se desprinde crusta de pe boabe. Se intrerupe fierberea.
Se strecoara apoi si se indeparteaza crusta.
Morcovul, ceapa si ardeiul se spala, se curata si impreuna cu frunzele uscate de telina, pentru gust si culoare, se pun la fiert in apa, cu un praf de sare.
Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza in blender. Boabele de naut se paseaza de asemenea si se amesteca cu piureul de legume, apoi se adauga supa in care acestea au fiert, se amesteca bine sa se omogenizeze. Se potriveste de sare, se mai adauga uleiul, cateii de usturoi pisati si sucul de lamaie, se garniseste dupa preferinta si se poate servi, chiar si la temperatura camerei.