Este o supa moderna, cu gust clasic, nuantat cu aroma iaurtului, unul degresat pentru a feri organismul de prea multe grasimi.
INGREDIENTE:
– 450 gr mazare boabe
– 3 radacini pastarnac
– o radacina de telina
– o radacina de patrunjel
– 2 morcovi
– 1 ardei gras
– 1 ceapa
– 4 frunze de menta pentru fiert, plus cateva pentru ornat
– iaurt degresat, dupa preferinta
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Mazarea se curata de impuritati, se spala, se pune la fiert cand apa clocoteste si se lasa la foc mic. Ceapa, morcovii si radacinile de pastarnac, telina si patrunjel se curata, se spala si se adauga intregi la fiert, cu putina sare. Cand acestea s-au patruns, se adauga ardeiul curatat si taiat in jumatate, impreuna cu frunzele de menta.
Cand toate s-au fiert, se strecoara supa, se inlatura ceapa, morcovii si ardeiul, iar mazarea cu radacinile de telina, patrunjel si pastarnac se paseaza. Se poate folosi un mixer vertical special sau pur si simplu, daca toate ingredientele sunt bine fierte, se pot pasa cu furculita, economisind timp, plus ca aspectul in farfurie este mai interesant. Peste toate, pasate, se adauga supa strecurata, se potriveste de sare, se mai lasa un clocot, la foc mic si cand se raceste se poate adauga iaurtul degresat, sau acesta se poate adauga pe rand, in fiecare portie, creind un degrade pe suparafata ei.