O reteta consistenta, cu ciuperci carnoase, oua ecologice si cas de vaca degresat, usor picanta si aromata cu marar proaspat.
INGREDIENTE:
– 500 gr ciuperci pleurotus
– 5 oua
– o ceapa
– un ardei gras (am folosit conservat, cu sare)
– 5 linguri de ulei de rapida, presat la rece
– 140 gr cas degresat, de vaca
– ½ lingurita de piper negru, macinat
– ½ legatura marar verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala ciupercile, se toaca grosier, apoi li se adauga ceapa si ardeiul, curatate, spalate si tocate marunt.
Se adauga un pahar de apa si se fierb acoperit, la foc mic, pana se patrund si scade sucul format. Se intrerupe fierberea si li se adauga galbenusurile oualor, batute, casul degresat de vaca, ras fin, mararul spalat si tocat marunt, piperul, uleiul de rapita si sarea.
Se amesteca pentru omogenizare si intrepatrunderea aromelor, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se tapeteaza un vas termoizolant cu hartie de copt, peste care se plaseaza compozitia.
Se introduce vasul in cuptorul incins, se lasa 3 minute, apoi se scade temperatura la moderat si se lasa pana se coace si se rumeneste sufleul.
Dupa racire, se poate portiona frumos.