aprilie 18, 2013
Doriti sa impiedicati obezitatea si sa va mariti imunitatea?
Va veti putea indeplini dorintele, daca veti consuma stevie. Aceasta planta, ce contine vitamine, minerale, proteine, fibre si antioxidanti, este saraca in calorii si combate pofta de dulciuri, regleaza nivelul de zahar din sange. Stimulandu-le functiile si protejand pancreasul, ficatul si colonul, impiedica obezitatea, detoxifica organismul si-l intinereste, elimina surplusul de lichide din tesutul adipos.Vitaminele A,,C si K, precum si mineralele potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, continute de stevie, remineralizeaza organismul, prevenind instalarea asteniei de primavara. Stevia poseda antioxidantul kampferol, care este anticancerigen si reduce in special riscul de cancer pancreatic. Radacinile steviei sunt recomandate cu precadere in tratarea infectiilor pielii si in ameliorarea durerilor reumatice. Frunzele de stevie, sub forma de infuzie intaresc gingiile si au proprietati antibacteriene, protejand totodata impotriva indigestiilor. Stevia este si un antiscorbutic important si ajuta in combaterea tusei, a pneumoniei si a tuberculozei.
In bucatarie, stevia este gatita cel mai des in asociere cu orez, cu spanac, este folosita la ciorbe, la sarmale de post, in asociere cu carnuri si legume, insa tot mai mult se intalneste recomandarea de a fi consumata in stare cruda, deoarece gustul dulce-acrisor al frunzelor sale este placut in salate si astfel beneficiem de valoarea integrala a nutrientilor.