STABILITATE SI ECHILIBRU PRIN PRACTICI UPA-YOGA

March 2, 2020

tehnici Upa-Yoga-Sadguru

Conform Wikipedia, “Yoga este una din cele 6 școli traditionale (astika) ale hinduismului, bazată pe meditație ca o cale spre auto-cunoaștere și eliberare”.
Tot Wikipedia atesta ca “Publicul român a luat cunoștință cu Yoga pentru prima dată prin lucrările lui Mircea Eliade: romanul Maytrei, volumele India și Caietele maharajahului publicate în 1934, Alchimia asiatică, apărută în 1935, Yoga: Essai sur les origines de la mystique indienne publicată simultan în franceză și română în 1936.”
Etimologia cuvantului Yoga deriva dintr-o radacina sanscrita, insemnand uniune. Astazi in intreaga lume Yoga este cunoscuta printr-o sumedenie de ramuri care au insa acelasi tel final de a atinge o stare eterna de constiinta perfecta.
Guru al lumii moderne, Sadguru (Jaggi Vasudev), mistic si autor, a infiintat in 1992 fundatia Isha, la poalele muntelui Velliangiri, la 40 de kilometri de Coimbator, statul Tamil Nadu din sudul Indiei. Dupa instituirea unui ashram, Sadguru a inceput dezvoltarea unui sir de programe de yoga, cu participanti din toata lumea, remarcabil fiind cel de Inner Engineering (ingineria interioara) – denumit dupa cartea sa Inner Engineering – a Yogy’s guide to Joy (ghidul unui yoghin spre bucurie), New York best seller, publicata in multe limbi de pe glob, inclusiv in limba romana. Sadguru a instituit Isha Vidhya, initiativa menita sa ridice nivelul educatinal al Indiei rurale, furnizand calitate in cunoastere, prin asistare cu calculatoare. Proiectul Green Hands a luat fiinta in 2004, ca organizatie de protectie a mediului, avand ca scop reimpaduriri, urmand apoi proiectul Rally for Rivers cu scopul de intinerire a bazinelor raurilor Indiei, proiect cu sustinere din partea atat a celebritatilor cat si a populatiei urbane. Coveri Calling,  a fost alt proiect prin care Sadguru a sustinut fermierii din Valea Coveri sa refaca o treime din terenurile fertile, plantand 2,4 milioane de copaci, proiect ce a avut sustinerea politicienilor, a membrilor din industria cinematografica, a celor din protectia mediului, cat si a altor  itelectuali.

In 1999, Sadguru a desavarsit Dyanalinga, din piatra structural consacrata, ca misiune a sa, in templul construit special pentru aceasta, si nu dedicat vreunui sistem specific de credinte sau religii,  deschis in permanenta vizitatorilor din lumea intreaga.

Statuia lui AdiYoghi Shiva, salasluieste langa centrul Isha Yoga dupa designul lui Sadguru, avand o inaltime de 112 picioare si cantarind 550 de tone, fiind intrata in Guinness World Records ca cel mai mare bust sculptat din istoria umanitatii.

AdiYogy-Shiva- Isha Foundation

Anual la Isha Yoga Center Sadguru celebreaza MahaShivRatri, festivalul hindus, pentru ca in acea noapte se capteaza o energie din Univers benefica celor ce raman treji si cu spinarea dreapta. Anual Sadguru conduce adunari in Statele Tamil Nadu si Karnataka, pelerinaje la muntele Kailash si in Himalaya, cat si deplasari in lume, pentru impartasirea mai mult ca oricand a vechilor tehnici de auto cunoastere si eliberare.

Autor al mai multor carti, cat si cunoscator al tehnicilor Yoga, Sadguru este recunoscut ca avand influenta puternica in spiritualitate, educatie si mediu, iar Isha Foundation, creata pentru armonie globala si progres, are voluntari din intreaga lume, inclusiv din Romania.

Programul de Upa Yoga este un program gratuit, si vizeaza tehnici ce pot fi stapanite prin exercitiu de catre oricine, chiar si de incepatori in domeniul Yoga.  Aceste tehnici ajuta la cunoasterea de sine, asigura stabilitate si echilibru, iar mai ales alaturi de o dieta vegetariana, pot asigura starea de sanatate pe toate planurile: fizic, mental, emotional si energetic. Pentru o informare corecta si completa, puteti accesa oricand filmele de mai jos:

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

Evenimente Recente