SOVARFUL (OREGANO SALBATIC)

noiembrie 5, 2015

sovarf

Va doriti un antibiotic natural, care sa va creasca imunitatea si sa va revigoreze organismal ?

Consumati sovarf sau oregano salbatic, cunoscut si ca busuioc sau maghiran de padure. Cu un continut bogat de flavonoide, antocianide, uleiuri eterice, tanian, principii amare, saruri minerale si vitamina C, sovarful beneficiaza de  proprietati antioxidante puternice si calitati antiseptice, antibacteriene si antimicotice. Aroma sa placuta si puternica il face placut la consum, iar inafara de calitatile sale hranitoare acesta vindeca si protejeaza de infectii ale aparatului respirator, de dereglari ginecologice, de afectiuni stomacale  si ale tubului digestiv, de colici renale. Datorita continutului in uleiuri volatile ce confera efect sedativ si a prezentei substantelor amare si a taninului, sovarful protejeaza si fortifica sistemul nervos. Regleaza somnul si confera o detoxifiere si o igienizare interna cat si extrena, conferind un organism relaxat, tonifiat si cu o piele frumoasa.

camp de sovarf

In bucatarie, sovarful avea pana acum intebuintari mai mult in stare uscata, preparat ca ceai. Studiile si articolele de nutritie i-au descries calitatile indemnand sa se consume in stare naturala, proaspat cules, sub forma de ulei sau uscat in conditii optime,  pentru pastrarea proprietatilor sale nutritive si curative, in salate pe baza de carnuri, branzerturi si legume, in ceaiuri sau sucuri de fructe. Sucul sau frunzele verzi se pot congela. Planta uscata corect isi pastreaza mirosul si culoarea.

flori de sovarf

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente