noiembrie 5, 2015
Va doriti un antibiotic natural, care sa va creasca imunitatea si sa va revigoreze organismal ?
Consumati sovarf sau oregano salbatic, cunoscut si ca busuioc sau maghiran de padure. Cu un continut bogat de flavonoide, antocianide, uleiuri eterice, tanian, principii amare, saruri minerale si vitamina C, sovarful beneficiaza de proprietati antioxidante puternice si calitati antiseptice, antibacteriene si antimicotice. Aroma sa placuta si puternica il face placut la consum, iar inafara de calitatile sale hranitoare acesta vindeca si protejeaza de infectii ale aparatului respirator, de dereglari ginecologice, de afectiuni stomacale si ale tubului digestiv, de colici renale. Datorita continutului in uleiuri volatile ce confera efect sedativ si a prezentei substantelor amare si a taninului, sovarful protejeaza si fortifica sistemul nervos. Regleaza somnul si confera o detoxifiere si o igienizare interna cat si extrena, conferind un organism relaxat, tonifiat si cu o piele frumoasa.
In bucatarie, sovarful avea pana acum intebuintari mai mult in stare uscata, preparat ca ceai. Studiile si articolele de nutritie i-au descries calitatile indemnand sa se consume in stare naturala, proaspat cules, sub forma de ulei sau uscat in conditii optime, pentru pastrarea proprietatilor sale nutritive si curative, in salate pe baza de carnuri, branzerturi si legume, in ceaiuri sau sucuri de fructe. Sucul sau frunzele verzi se pot congela. Planta uscata corect isi pastreaza mirosul si culoarea.