O savoare aparte confera sarmalelor frunzele de podbal, cei ce le gusta pentru prima data asteapta mereu, cu nerabdare sezonul lor.
INGREDIENTE:
– 30 frunze de podbal
– 500 gr carne tocata amestec de vita cu porc
– 4 linguri de orez
– 1 ou
– 1 ceapa mica
– 1 legatura de marar
– sare si piper, dupa gust
– 200 gr smantana pentru sos
PREPARARE
Frunzele de podbal se spala, apoi li se rupe codita si se oparesc usor.
Amestecului din carnea tocata i se adauga orezul, oul, ceapa data pe razatoare, sare, piper si jumatate din legatura de marar. In fiecare frunza de podbal, asezata cu fata lucioasa in sus, se impacheteaza cate putin din amestecul de carne si se ruleaza de la codita spre varf.
Sarmelele astfel obtinute, se acopera cu apa si se pun la fiert la foc mic.
Frunzele de podbal sunt suficient de groase si nu exista riscul de a se rupe pana ce amestecul de carne si orezul sunt fierte.Cand sarmalele sunt patrunse se potrivesc de sare, se adauga smantana si restul de marar tocat, apoi se intrerupe fierberea. Sosul astfel format este delicios si catifelat.